Gezondheid
JOGG

JOGG is de beweging waarbij iedereen in stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals zich bezighouden met de leefstijl van de kinderen maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf.

Supermarkten doen veel om de gezondheid van jongeren te bevorderen. Deze activiteiten sluiten naadloos aan bij het JOGG-concept: bij de lokale supermarkten vinden talloze evenementen en initiatieven plaats waarmee de supermarkt zich inzet om de leefstijl en de omgeving van jongeren gezonder te maken. Dit doen supermarkten door veel uitleg te geven over gezond eten en hoe je gezonde en bewuste keuzes kunt maken.
Supermarkten proberen ook bij te dragen aan voldoende beweging voor jongeren. Bijvoorbeeld door allerlei sportieve initiatieven te sponsoren zoals schoolsportdagen of plaatselijke sportverenigingen. En natuurlijk zijn er ook voor de jonge consument voldoende lekkere en gezonde producten te vinden in de supermarkt.

Voorbeelden hiervan staan op PassievoorFood.nl

De JOGG-aanpak kenmerkt zich door een sterke trekker die alle lokale partijen laat samenwerken aan één gemeenschappelijk doel: een gezonde gemeente voor de jeugd.

Als een gemeente zich aansluit bij JOGG, dan zorgt deze gemeente ervoor dat de aanpak van overgewicht in haar lokale aanpak alle aspecten die bijdragen aan de voorkoming van overgewicht en obesitas een rol geeft: educatie, werken, wonen, sociale omgeving, fysieke activiteit, veiligheid van de woon/speelomgeving, gezondheidszorg, sportaanbod, levensmiddelenaanbod.

Kijk voor deelnemende gemeenten en meer informatie op de website van JOGG.