Nutri-Score is vanaf 1 januari 2024 het officiële voedselkeuzelogo in Nederland. Het logo, dat eigendom is van de overheid, helpt consumenten om eenvoudig keuzes te kunnen maken voor producten met een betere samenstelling. Nutri-Score laat zien of een product een betere keuze is in vergelijking met dezelfde soort producten. Supermarkten, aangesloten bij het CBL, voeren vanaf 2024 het voedselkeuzelogo op hun huismerkproducten.

In de loop van 2024 zal het voedselkeuzelogo op steeds meer producten en op andere plekken in de winkel verschijnen. Bijvoorbeeld in recepten in de consumentenbladen.

Vergelijking tussen dezelfde soort producten
Producten krijgen op basis van hun voedingswaarde een score met kleuren (groen tot donkeroranje) en letters (A tot E). Dit zorgt ervoor dat consumenten op een gemakkelijke manier kunnen zien hoe de voedingswaarde van een specifiek product scoort ten opzichte van een ander product in dezelfde productcategorie. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende soorten ontbijtkoeken onderling vergelijken. Nutri-Score is niet bedoeld om bijvoorbeeld ontbijtkoek met frisdrank te vergelijken.

CBL blij met keuze voor Nutri-Score als officieel voedselkeuzelogo
De supermarkten en foodservicebedrijven, aangesloten bij het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), staan achter de keuze van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Gezondheidsraad om Nutri-Score als officieel voedselkeuzelogo in Nederland in te voeren. Het CBL pleit al langer voor de invoering hiervan, om de consument nog beter te helpen in het maken van betere keuzes, naast de al bestaande initiatieven.

Voor meer informatie over de werking van het voedselkeuzelogo Nutri-Score, verwijzen wij u graag door naar de Rijksoverheid en het persbericht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).