Gezondheid speelt een grote rol in de supermarkt. Zodra je een supermarkt binnenloopt, heb je de keuze uit een ruim aanbod gezonde producten, maar er zijn ook minder gezonde producten te vinden. Je bent als consument namelijk vrij om te kiezen, maar supermarkten helpen wel graag bij het maken van een gezonde en gebalanceerde keuze. Hoe ze dat doen? In het Zichtboek laten we graag een aantal goede voorbeelden zien.

Het CBL is een van de partijen binnen het Nationaal Preventieakkoord. Een logische stap, want het CBL en de aangesloten supermarkten werken al jaren aan een gezonder Nederland. In het Preventieakkoord zijn een aantal afspraken gemaakt en ambities geformuleerd, bijvoorbeeld op het gebied van het terugdringen van overgewicht, problematisch alcoholgebruik en roken met als doel de gezondheid van alle Nederlanders te verbeteren. Supermarkten zetten hier volop op in.

In de startblokken voor Nutri-Score
Het Preventieakkoord is een stimulans om door te gaan met het helpen van de consument bij het maken van gezonde keuzes. Denk bijvoorbeeld aan de zogenaamde suikerwijzers die bijvoorbeeld bij ontbijtgranen, zuivel en frisdranken te vinden zijn. Ook staan supermarkten in de startblokken om Nutri-Score op alle huismerkproducten te introduceren. Nutri-Score kan consumenten helpen bij het maken van een gezonde keuzes: producten met de gezondste samenstelling krijgen een groene A, de minste gezonde een rode E. Zodra Nutri-Score door de overheid goedgekeurd wordt, zullen supermarkten dit doorvoeren.

Download het Zichtboek
Meer weten over wat supermarkten allemaal ondernemen op het gebied van gezondheid? Met het Zichtboek ‘Nationaal Preventieakkoord: Resultaten en voorbeelden van de winkelvloer’ geven we graag inzicht in elke stappen zij zoal zetten, met inspirerende voorbeelden van hoe binnen de branche wordt gewerkt aan gezondheid en hoe wij proberen bij te dragen aan de gezamenlijke ambities binnen het Preventieakkoord.

Download hier het Zichtboek Gezondheid.