Zowel huurders als verhuurders zijn gebaat bij gebouwen die flexibel in gebruik zijn en voldoen aan de huidige én toekomstige eisen op het gebied van duurzaamheid. En daar hebben zij elkaar voor nodig. Daarom is op dinsdag 11 juni op de Provada het ‘Retail Inspiratiedocument Duurzaamheid’ gepresenteerd. In dit document illustreren brancheorganisaties CBL, RND, INRetail, Vakcentrum, IVBN, Vastgoedoverleg, Vastgoedmanagement Nederland en Vastgoed Belang hoe zij samen de retailsector willen inspireren om te verduurzamen.

Doel van het document is – naast inspireren – om meer ambitie en urgentie te geven aan de verduurzaming van de winkelvastgoedsector.

Concrete verduurzaming
Het document gaat in op het belang en de rol van de retailer als huurder en het belang en de rol van de vastgoedeigenaar en vastgoedmanager als verhuurder. Er worden een aantal best practices gegeven op het gebied van concrete verduurzamingsmaatregelen en de samenwerking tussen huurder en verhuurder.

“Om op een effectieve manier te kunnen verduurzamen, heb je elkaar nodig als huurder en verhuurder. Dat kun je niet alleen. We hopen dat het inspiratiedocument doet waar het voor gemaakt is: elkaar inspireren. Alleen dan kunnen we samen de juiste concrete stappen zetten”, aldus René Roorda, directeur bij het CBL.