Veiligheid in de supermarkt staat altijd hoog op de agenda. Alle supermarkten kennen regels en procedures om winkelen en werken in de winkel zo veilig mogelijk te maken. De branche besteedt hier veel aandacht aan, bijvoorbeeld door de verschillende e-learnings en instructievideo’s voor medewerkers op supermarkt.nl. Om hier de aandacht nog meer op te vestigen, organiseerde het CBL tijdens de afgelopen Week van de Veiligheid (van 10-16 oktober) de SUPERveilig kennisquiz. De winnaars zijn inmiddels bekend!

De SUPERveilig kennisquiz testte de kennis van supermarktmedewerkers op het gebied van veiligheid. Weten zij bijvoorbeeld voldoende wat hun rol is als er sprake is van agressie of geweld op de winkelvloer? Of bij winkeldiefstal? En hoe moet er omgegaan worden met de ontvangst van vracht? De supermarktmedewerkers van alle supermarktketens, aangesloten bij het CBL, gingen de strijd met elkaar aan.

Winnaars bekend
De winnaars van de kennisquiz zijn inmiddels bekend. Van alle supermarktketens die hebben meegedaan mag de winnaar, samen met vier collega’s, naar een escaperoom. Die winnaars zijn medewerkers uit de winkels Aldi in de regio Roosendaal, Coop in Amstelveen, Dekamarkt in Apeldoorn, Dirk in Hillegersberg, Hoogvliet in Leiderdorp, Jumbo in Eygelshoven, MCD in Hellevoetsluis, Nettorama in Hoogeveen, PLUS in Maastricht, Poiesz in Ureterp en de Vomar in Hoorn.


Meer weten over veiligheid in de supermarkt?
Neem dan een kijkje op https://www.supermarkt.nl/veiligheid.