Het CBL biedt op de website supermarkt.nl een aantal online trainingen aan voor supermarktmedewerkers. Eén van de nieuwste trainingen is de wijncursus ‘Plop! Ontkurk je wijnkennis’. Annet Stegeman, werkzaam bij Plus Heerde, voltooide de e-learning als eerste.

De e-learnings die op supermarkt.nl te vinden zijn, leren supermarktmedewerkers de fijne kneepjes op het gebied van veiligheid, voedselveiligheid en over specifieke afdelingen, zoals de versafdeling en wijnafdeling. Met de trainingen kunnen nieuwe medewerkers snel aan de slag en kunnen alle medewerkers kunnen kennis onderhouden. Ook gebruiken scholen de e-learnings in hun opleidingen van supermarktmedewerkers.

Specifieke wijnkennis

De supermarkt is een belangrijk verkoopkanaal voor wijn. Veel van de klanten hebben niet per se specifieke wijnkennis. Een supermarktmedewerker goed te hulp schieten bij klantvragen als: Wat is droge witte wijn? Met welke wijn kom ik in een cadeau goed voor de dag? Welke wijn schenk ik bij een borrel of een barbecue?  In de online training leer je o.a. verschillende soorten wijn te onderscheiden en leer je welke wijn goed bij een bepaald gerecht past.

Goede vakkennis belangrijk

Ondernemer Dick van den Hoven, van Plus Heerde, vindt het belangrijk dat zijn medewerkers kennis hebben van de producten die zij verkopen. “Medewerkers met goede vakkennis kunnen de consumenten goed van advies voorzien. Juist bij de assortimentsgroep ‘wijn’ is dat zeer belangrijk.” Dick stimuleert zijn medewerkers om de online trainingen te volgen. “Het leuke van online cursussen is dat de medewerkers dit op een zelfgekozen moment kunnen doen.”

Meer weten over de verschillende online trainingen die het CBL aanbiedt? Neem dan een kijkje op www.supermarkt.nl.