In de agenda: 22 februari van 19.00 tot 20.00 uur ‘live chat’ met gedeputeerde Jan Jacob van Dijk van provincie Gelderland en Marc Jansen van het CBL via Twitter. Gebruik de hashtag #voedselprijs op dat tijdstip en doe mee!
Ze willen van jou horen wat jij vindt van de prijs van voedsel. We willen dat boeren hun producten op een milieuvriendelijke wijze producren. Daar moeten ze maatregelen voor treffen en die kosten geld. Dat heeft een prijs. Wie betaalt die prijs? De consument, de boer? Of moet de overheid deze kosten vergoeden? Draait de consument hiervoor op omdat voedsel hierdoor duurder wordt? Sta jij stil bij de prijs die boeren krijgen voor hun product als je bijvoorbeeld een krop sla koopt in de supermarkt? Of bij een pak melk: vraag je je af of de koe in de wei staat? En of de boer daar een vergoeding voor krijgt? Of ben je gewoon blij dat ons voedsel betaalbaar is?

Mag voedsel duurder worden als het duurzamer is geproduceerd? Wil jij bijvoorbeeld meer betalen voor je eten als je weet dat dit duurzamer of gezonder is geproduceerd? Wat is voor jou een eerlijke prijs? Is eerlijk duurder of kies en koop je al diervriendelijker of milieuvriendelijker producten met een keurmerk ? Vind jij dat al het eten duurzamer moet of wil je de keuze hebben?

Het gesprek vindt plaats op woensdag 22 februari van 19.00 tot 20.00 uur onder de hashtag #voedselprijs. Jan Jacob en Marc zitten dan klaar om met je in gesprek te gaan. Laat deze kans om je mening te geven niet voorbijgaan! En je weet: Iedereen leest mee.
Hoe het werkt: Twitter je vragen, opmerkingen, mening of gedachten over eerlijke prijzen met #voedselprijs en vanuit @JanJacobvDijk en @desupermarkt zullen Jan Jacob en Marc reageren.