Leidschendam, 21 juni 2018 – De Hoogvliet aan het Tesselseplein in Scheveningen is door de vakjury gekozen tot beste leerbedrijf 2018 in de supermarktbranche. Tijdens de jaarlijkse CBL Haringparty in het Kurhaus werden de winnaars in het zonnetje gezet. Deze vestiging van Hoogvliet is een compleet leerbedrijf is met leerlingen van alle niveaus.
Medewerkers van de Hoogvliet aan het Tesselseplein in Scheveningen kunnen kiezen uit een groot aantal opleidingen. Hoogvliet biedt eigen bedrijfsopleidingen aan en daarnaast werken zij samen met het ROC Mondriaan. Supermarktmanager Alex Goedemondt volgt de leerprestaties van zijn medewerkers op de voet. “Zeker in een wijk als Duindorp is het mooi om jongeren de kans te geven om te groeien”, vertelt Goedemondt.
Winkel met een functie in de wijk
Juryvoorzitter Tina Boes bezocht de winnende supermarkt en was onder de indruk. “De winkel heeft een goede leercultuur waarin medewerkers en studenten intensief worden begeleid. Eerlijkheid is in de opleidingen een kernwaarde. Iedereen mag fouten maken, als je daar maar eerlijk voor uitkomt en zelf meedenkt over de oplossing. Daarnaast heeft deze winkel een functie in de wijk. Lokale buurtacties en de kansen die de supermarkt werkzoekenden biedt, zorgen voor een goede binding met de wijk. Dit leidt bijvoorbeeld tot relatief weinig winkeldiefstal en andere winkelcriminaliteit,” aldus Boes.
Het CBL organiseert de verkiezing van het beste leerbedrijf voor de tweede keer. In 2017 ging de prijs naar DEEN de Huesmolen in Hoorn. De verkiezing is in het leven geroepen om zichtbaar te maken dat de supermarktbranche jaarlijks duizenden jongeren de kans geeft om een opleiding te volgen op alle niveaus. Praktijkopleiders zetten zich in om de medewerkers in opleiding te begeleiden en stagiaires te laten groeien tijdens hun stageperiode.
Over het CBL
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) behartigt de belangen van de supermarktbranche en foodservicebedrijven in Nederland. De levensmiddelenhandel draagt voor ruim 10% bij aan het Bruto Nationaal Product. De branche biedt werkgelegenheid aan ruim 300.000 mensen en is daarmee één van de grootste werkgevers van Nederland. Dagelijks doen vier miljoen consumenten hun boodschappen in supermarkten die het CBL vertegenwoordigt.