De Alliantie Voedselonderwijs is een samenwerking van ruim 40 partijen die vindt dat ieder kind structureel voedselonderwijs moet krijgen. Hiervoor is een petitie opgesteld en met 40.000 handtekeningen moet het onderwerp in de Tweede Kamer aan de orde komen. De Alliantie Voedselonderwijs gaat samen met levensmiddelengroothandel De Kweker en vakbeurs Horecava een handtekeningenactie houden tijdens deze beurs van 8 t/m 11 januari.

Voedselonderwijs maakt bewuste consumenten
Kennis hebben over voedsel, zoals de productie, verwerking en bereiding, is belangrijk voor het maken van gezonde en duurzame keuzes. Daarmee hebben kinderen meer kans op een gezond voedingspatroon en uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gezonde kinderen beter presteren op school. Door op structurele wijze kennis te combineren met vaardigheden, zoals koken, samen eten, proeven of groente verbouwen, wordt de impact van voedselonderwijs vergroot. Op veel basisscholen wordt aandacht besteed aan voeding en gezondheid. Helaas is dit nog niet op iedere school het geval en is het nog geen vast onderdeel van het curriculum.


Food Professionals nemen het voortouw
Voor zowel exposanten als bezoekers van de Horecava is het belangrijk dat de consument van de toekomst, die steeds kritischer wordt, ook goed geïnformeerd is en hierdoor meer openstaat  voor wat de food industrie te bieden heeft. Daarom zetten de alliantie, De Kweker en de Horecava zich tijdens de beurs in om die 40.000 handtekeningen, waarvan er al bijna 17.500 zijn verzameld, binnen te halen. Op verschillende punten op de beurs kunnen bezoekers (digitaal) tekenen.

Persmoment
Op 8 januari om 14.15 uur is op de stand van De Kweker (07.135) een officiële kick-off met de ambassadeurs van de Alliantie: Jaap Seidell (hoogleraar Voeding en Gezondheid VU), Jorrit Kiewik (directeur Slow Food Youth Network) en Tjeerd de Groot (Tweede Kamerlid voor D66). Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd dit bij te wonen, te tekenen voor structureel voedselonderwijs en de boodschap te delen #iksteunvoedselonderwijs.