Nu het coronavirus in verschillende regio’s van ons land weer oplaait, nemen de zorgen om een mogelijke tweede golf toe. Meerdere gemeenten hebben inmiddels maatregelen afgekondigd om lokaal het virus in te dammen. In een brief aan alle gemeenten heeft het CBL toegelicht wat supermarkten doen om het coronavirus te bestrijden en uitgelegd waarom sommige op het oog logische maatregelen in de praktijk niet goed blijken te werken.

Het CBL deelt de zorgen om een mogelijke tweede golf en begrijpt de behoefte om actie te ondernemen. Ook supermarkten ervaren dat steeds meer klanten het minder nauw nemen met de maatregelen in de winkels. Dat is voor supermarkten reden om de teugels waar nodig weer wat strakker aan te trekken, zodat iedereen veilig boodschappen kan blijven doen en medewerkers veilig kunnen werken.

We vragen in de brief ook om hulp van de gemeenten bij het voorkomen van drukte in schoolpauzes als de scholen weer beginnen en delen onze zorgen over een lappendeken van maatregelen die dreigt te ontstaan.