Zo’n 25 geïnteresseerden uit bedrijfsleven, wetenschap en overheid kwamen donderdag 26 oktober samen om kennis, en ervaring uit te wisselen in de strijd tegen voedselverspilling. De bijeenkomst werd georganiseerd door de Alliantie Verduurzaming Voedsel (AVV) en vond plaats tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.
Samen met de Topsector Agri & Food, is de AVV het programma CARVE gestart om voedselverspilling in de agrifoodketen te verminderen. Aan de hand van praktijkcases presenteerden vier deelnemende organisaties uit Nederland en België hun oplossingen:
Joost Snels, senior onderzoeker bij Wageningen Food & Biobased Research en projectleider CARVE: “de presentaties van vanmiddag laten het einde van het begin zien. Het bedrijfsleven heeft de handschoen opgepakt om voedselverspilling tegen te gaan. De snuffelfase is voorbij, bedrijven zijn echt bezig met het herinrichten van hun processen en zoeken naar mogelijkheden om op te schalen. De discussies vandaag gingen o.a. over de verantwoordelijkheden van de betrokken partijen als overheid, consument en bedrijfsleven. Er is grote betrokkenheid vanuit de initiatiefnemers.”
Meer informatie over CARVE en de projecten zijn te vinden op www.nowastenetwork.nl/carve.