De supermarktbranche
CBL-haringparty 2016

Highlights CBL-haringparty 2016

Op 23 juni 2016 vond de jaarlijkse CBL haringparty plaats in het Kurhaus te Scheveningen. CBL-voorzitter Bert Roetert belichtte in zijn speech het thema gezondheid. “Gezondheid is een onderwerp dat onze klant direct raakt. Wij zijn de grootste vers specialist van Nederland. Wij hebben dus als branche een unieke positie om Nederland gezonder te maken”, aldus Roetert. De gehele speech vindt u hier.

Prof. Dr. Laurens Sloot van EFMI Business School verzorgde een inleiding over de veranderende rol van voeding in onze maatschappij. U vindt zijn presentatie hier.

Roetert sloot af met een oproep tot ondertekening van een pleidooi van het CBL richting de politiek voor verplichte voedseleducatie op alle basisscholen. Kok des Vaderlands Pierre Wind, die de middag leidde, zette als eerste zijn handtekening. Gevolgd door Joszi Smeets, directeur van de Youth Food Movement (YFM). YFM heeft een online petitie voor voedseleducatie.

Behalve het thema gezondheid spelen er tal van andere zaken in de supermarkt- en foodservice sector. Dat leest u in onze brochure.